8 Temmuz 2015 Çarşamba

Kıymalı Domates Soslu Makarna Tarifim :)

8 Temmuz 2015 Çarşamba
Yemek yapmayı da yemeyi de çok sevmeme rağmen, işi gücü bahane edip pek yemek yapmayanlardanım. Öğrencilik bitti bitmesine fakat bizim evde makarnanın tacını elinden alan yemek olmadı henüz :) Anladım ki makarna öğrenci yemeği değil, bekar kişi yemeğiymiş :) Hal böyle olunca türevleri evimizde bolca tüketilmekte. 
Bugünkü tarif gerçekten bir ana yemek kalitesinde olan "KıDo Soslu Cemrelle Makarna" :) 3 kız bir paket makarnayı dakikalar içerisinde tükettiğimizi belirterek lezzeti konusunda akıllardaki soru işaretlerini silmek isterim :)

Malzemeler:

250 gr kıyma
2 adet büyük boy bif domates (her hangi bir somateste olur fakat bif daha lezzetli oluyor)
1 tatlı kaşığı salça
2 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
Kıyılmış maydonoz
Rendelenmiş kaşar (üzeri için)
1 adet dolmalık biber (üzeri için)
Tuz,karabiber,fesleğen,yeni bahar,kimyon
Zeytin yağı

Zeytin yağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından kıymayı ekleyerek soğanla birlikte güzelce harmanlanması için tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Kıymanın rengi kahverengiye döndüğünde (çiğliği geçip güzelce kavrulduğuna emin olduktan sonra) üzerine salça eklenerek, karıştırılır. Bir kaç dakika sonra rendelenmiş domates, dilimlenmiş sarımsak,kıyılmış maydonoz ve baharatlar  ilave edilerek pişmeye bırakılır. Sosun güzelce piştiğine emin olduktan sonra, başka bir kapta aldante haşlamış olduğumuz makarnanayı borcama alarak sosla birlikte harmanlıyoruz. Son olarak harcımızın üzerine bolca kaşar rendeledikten sonra ince uzun  kesilmiş dolmalık biberlerimizle süslüyoruz. 175 derece fırında kaşarı eriyene kadar bekleyiyoruz. (5 dk civarı) Yemeğimiz servise hazır, afiyet oslun :)

**Not: Bu tarifte yeni bahar ve kimyon kullanımı önemlidir.Baharat zevkinize göre miktarını ayarlamanızı öneririm. 
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder