19 Temmuz 2014 Cumartesi

Brokoli Besin Değerleri Kaybolmadan,Yeşil Olarak Nasıl Pişirilir?

19 Temmuz 2014 Cumartesi
Mucize besin olarak anılan brokoli,üzerinde bilimsel araştırmaların da sıklıkla yapıldığı bir besin.Brokoli güçlü bir antioksidan olmakla birlikte, içerdiği klorofil,mineraller ve vitaminler sayesinde de tam bir sağlık deposu. Ayrıca brokolinin içeriğindeki glukozinolat anti-kanserojenik koruyucu maddelere dönüşerek kansere karşı koruyucu özellik göstermektedir. Ayrıca doğru pişirildiğinde kolesterole de iyi gelmekteymiş.
Bu noktada önemli olan brokoliyi doğru pişirebilmek.Aksi taktirde brokolinin bütün bu güzelliklerinden mahrum kalmış oluyoruz. Peki brokoli nasıl doğru bir şekilde pişirilir? Hangi yöntemle yeşil kalır?



Öncelikle satın alma sırasında brokolinin çiçekli kısmının sık, saplarının kolay kırılabilecek tazelikte olmasına özen göstermeliyiz.
Pişirme işlemini, eğer mümkünse buharda değilse de suda haşlama şeklinde yapmalıyız.
Evden buharlı pişiricimiz olmasa dahi, büyükçe bir tencerenin içerisine su koyup, tencerenin içerisine oturtacağımız daha minik bir kabın içerisine brokolileri koyup kapağını kapatarak da buharlı pişirme işlemini gerçekleştirebiliriz.
Eğer haşlayacaksakta brokolilerin üzerini aşmayacak miktarda kaynar suyun içerisine brokolilerin sapları alt kısımda kalacak şekilde koyuyoruz. Kapağı açık olarak, 5 dakikayı aşmayacak şekilde pişiriyoruz. Kesinlikle 5 dakikadan fazla pişirmemeliyiz, aksi taktirde eriyen brokoliler tüm besin değerlerini yitirecektir.
Pişirme sonunda brokolileri hemen kaynamış olduğu suyun içinden alarak buzlu ya da soğuk bir suya batırarak şoklama yöntemi ile pişme işlemini sonlandırarak brokolinin piştikten sonra yeşil kalmasını sağlayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder