4 Mayıs 2014 Pazar

Pazar Kahvaltılarının Yıldızı Sucuklu Yumurta :)

4 Mayıs 2014 Pazar
Efendim, sucuklu yumurta olmadan yapılan pazar kahvaltısına pazar kahvaltısı demiyoruz, lakin yumurtanın kıvamında pişmesi,sucukların kurumamış olması bu lezzeti üst noktalara taşıyacak önemli detaylar :) 
Bunun için sucukların her bir yüzünü yaklaşık 30 sn. kadar tereyağında bekletmek yeterli oluyor. Ardından çırpılmış, isteğe göre baharatlı yumurtamızı sucuğun üzerine yayıp, tavanın kapağını her hangi bir şeyle kapatıyoruz.
Burada kapak kullanmamızın nedeni omletin her iki yüzünde de eşit görünüm (pişkinlik) sağlamak.Aksi taktirde (kapağı açık yapıldığında) omletin bir tarafı daha kızarmış oluyor ve bu sapsarı yumurta görüntüsünü yakalamak pek mümkün olmuyor:)  
Eeee ne demiş şair;
Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı :)
Cemal Süreya ya da bir selam çakıp kahvaltımıza gömülebilirz artık :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder