20 Eylül 2013 Cuma

Cevizli Erik Pestili Yapımı

20 Eylül 2013 Cuma
Malzemeler
  • 3 kg erik şurubu (eriklerin suda kaynatılıp süzülmesiyle elde edilir)
       **Erik şrubunun nektarin gibi koyu kıvamlı olması gerekiyor.
  • 250gr toz şeker
  • 250gr nişasta
  • Ceviz
  • 3 paket vanilya




Yapılışı:

Tenceredeki 3kg koyu kıvamlı kaynamakta olan şurubun içerisine şekeri ilave ederek durmadan karıştırıyoruz. Karıştırmaya ara vermeden az miktarda soğuk suda eritilmiş nişastamızı tencerede kaynamakta olan şuruba ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Nişasta karışım içerisinde eridikten sonra karıştırmayı bırakarak 40-45dk  kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Süre bitiminde 3 paket vanilyayı ilave ederek ateşin altını kapatıyoruz. Uygun boyutlardaki tepsilere (ısıya dayanıklı her hangi bir kap olabilir borcam vb.) karışımı boşaltıyoruz. Daha sonra cevizleri üzerine sıralayıp bol miktarda güneş gören bir yere koyarak kurumaya bırakıyoruz.
**Üzeri için cevizden başka kuruyemişlerden de kullanılabilir fındık vb.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder