30 Temmuz 2012 Pazartesi

Sudan sebeplerle Ölüyoruz!!!

30 Temmuz 2012 Pazartesi
Türkiye’de etkili olan aşırı sıcaklar hayvanları da olumsuz etkiliyor. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), yurttaşları sokak hayvanlarına yardıma çağırıyor.

Sıcakların etkisini artırmasıyla birlikte HAYTAP’ın ‘Bir Kap Su’ kampanyası daha çok ilgi görüyor. Kampanya afişinde “Bizim gibi bir can taşıyorlar, bu dünyada bizim kadar yaşama hakkına sahipler, onlar için bu yaz boyunca kapımızın önünde bir kap su bulunduralım” ifadesi yer alıyor.

Peki siz bu sevimli dostarımız için ne yapıyorsunuz?

Çok zor değil bir kap su koymak kapı önüne, hele yazları plastik yoğurt ve dondurma kabından bol bir şey yok evlerimizde. Zor olan vicdanlarımızla hesaplaşmak böyle manzaralara şahit olunca. Maddi değil manevi bir sorumluluk bu, lütfen sizde destek olun.

Su en temel gereksinim şu sıralar sokak hayvanları için lütfen onları da unutmayın.Kapılarınızın önüne su kapları koymakla birlikte balkonlarınıza da küçük su kapları koyarsanız minik kuşları da sevindireceksiniz. Ben bir süredir balkonuma su kabı koyuyorum ve inanın ki her gün onlarca kuş su içmeye uğrar oldu.


Bazı belediyelerin bu yönde suluk dağıtma kampanyaları oldu fakat bu sulukları dolu tutmak ve bunlara yenilerini eklemek bizim elimizde.
Ayrıca özel bir ricam olacak şu sıralar hayvanat bahçelerini ziyaret edenler, lütfen oradaki hayvanların bakım koşullarına ve su ihtiyaçlarına dikkat edin gerekirse görevlileri uyarın,yetkililere şikayette bulunun.Yeter ki  bu minikler bu sıcaklarda boşu boşuna telef olmasın.
Biraz sorumluluk lütfen!!!! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder