24 Haziran 2012 Pazar

Kseniya Simonova Müthiş Kum Boyama Sanatı :)

24 Haziran 2012 Pazar
Merhaba bugün sizlerle kum boyama sanatıyla ilgili bir video paylaşmak istiyorum.Sanatçı Ukranya'lı Kseniya Simonova ve bence bu sanatı en iyi yapanlardan biri :) Kendisinin Wikipedia'dan alınmış biyografisi;


22 Nisan 1985'te SSCB'ye bağlı Ukrayna SSC'nin Evpatorya şehrinde askerî kimyager ailesinin kızı olarak dünyaya geldi.
2002'de Evpatorya Genel Eğitim Kurumu'ndan mezun olup aynı şehirde sanat eğitimine devam etti. 2005'te Vladimir Vernad Pedagoji Üniversitesi'nden psikolog diplomasını aldı ve Lviv'taki Ukrayna Baskı Akademisi'ne bağlı Kırım Bilgi ve Baskı Teknoloji Enstitüsü'nden grafik sanat diplomasını aldı.
2007'de Krimskaya riviyera (Крымская ривьера, "Kırım'ın riviyerası") dergisinde çalışmaya başladı ve derginin editörü Igor Paskar ile evlendi. 2008'de eşi Şokolad (Шоколад, "Çikolata") adlı dergiyi yayımlamaya başladı ve oğlu Dmitri doğdu. Ayın yılın Eylül ayındakum sanatını yapmaya başladı.
2009'da Ukrayna maye talant (Україна має талант, "Ukrayna yeteneğe sahiptir") programındaki yarışmaya katıldı ve Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasındaki vatandaş hayatını konu alan kum animasyonu göstererek birinciliği kazandı. Ödülü ₴1.000.000 Ukrayna Grivnasını elde etti.


Kendisinin kum ile yaptığı bazı grafiklere bakınırken Türkiye'ye ait bir grafikte buldum, beğendiklerimin bir kaçı bunlar;




Sanatçının güzel iki adet videosu; kendisi de aynı zamanda çok havalı ve hoş bir bayan :)





Sanatçının kendi web sayfasına erişmek için; 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder