22 Haziran 2012 Cuma

Ev Yapımı Bronzlaştırıcı :)

22 Haziran 2012 Cuma
Yazın geldiği şu aylarda henüz tatile çıkmamış olanlar için çok faydalı bir paylaşım olacağını düşündüğüm ev yapımı organik bronzlaştırıcı tarifi, hadi hemen malzemelerle başlayalım.

Malzemeler:
- Yarım çay bardağı kayısı yağı
- 2 yemek kaşığı kakao yağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı havuç yağı

Bu karışımı haftada iki gün peeling yaptıktan sonra cildinize uygularsanız, hem kuruluğunuz geçeçek, hem de cildiniz renk almaya başlayacak.
Bir kaseye kayısı yağını ilave ediyoruz. Kayısı yağındaki E vitamininden yararlanmak için koyuyoruz. Kayısı yağının kırışıklık önleyici etkisi var. Daha sonra papatya yağını ekliyoruz. Papatya yağı cildi rahatlatıyor ve parlaklık veriyor. Kakao yağını ilave ediyorz; kahverengi tonları vermesi için… Havuç yağını ilave ediyoruz. Havuç yağının güneş koruyucu özelliği vardır. Son olarak sızma zeytinyağı ilave ediyoruz; hücreler kendini yenilesin ve vücudumuz parlasın diye… Peeling yaptıktan sonra banyoda uygulayın ve durulamadan çıkın. Vücudunuzda kalacak. Bu karışım pigmentlerin renk almasını sağlayacak. Cildinizin bunu emmesi gerekiyor. Aynı zamanda cildinizi nemlendirecek.
Havuç yağının baskın bir kokusu vardır. Bu kokudan rahatsız olursanız, karışıma 3-4 damla lavanta katarak, kokuyu hafifletebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder